About

Sem Mlada Feministka in hkrati tudi mlada feministka. Rada imam knjige, čokolado in poletje. Enkrat sem šla po tekočih stopnicah v napačno smer. Ne maram trolov na družbenih omrežjih. Ko bom velika, bom veleposlanica. V internetni dimenziji živim tudi na Tviterju kot @mladafeministka, preko spletne pošte mladafeministka@gmail.com in še marsikje.

Predvidoma objavljam enkrat na teden, ob četrtkih. Ob izrednih dogodkih pa tudi izven tega termina. Če želiš ostati v koraku z mojimi objavami, jih lahko prejemaš preko spletne pošte. Prijaviš se v stranski vrstici na desni strani mojega bloga, pod geslom Follow Blog via Email.

V aktivizmu imajo vedno večjo vlogo družbena omrežja, ki nesejo glasove v svet in pomagajo opozarjati na družbene krivice. Nisem zainteresirana za pridiganje, pač pa za skupno odkrivanje in vrednotenje družbenega dogajanja in stanja žensk v Sloveniji ter po svetu.

Ideja za blog se mi je porodila leta 2015. Bolj podrobno sem se začela zanimati za feminizem, vendar o feminizmu v Sloveniji nisem vedela nič. Ker so me na fakulteti naučili veščin raziskovanja in analize, sem se odločila, da se o tem poučim sama skozi svoje delovanje. Najprej sem odprla Twitter račun, ki je odlično orodje za učenje in spoznavanje, priprave na blog pa so se zavlekle in se končno uresničile to poletje. S temblogom sem začela julija 2016. Facebook stran se zdi logičen naslednji korak.

Primarno je stran namenjena dekletom in zagotavlja varen pogovor. Morebitni sovražni govor in nesramni komentarji bodo odstranjeni. Osredotočam se na mlade predvsem zato, ker morda niti ne vedo, kaj feminizem je in čemu je namenjen. Tako se spreminja družbo. Seveda so dobrodošli vsi, ne glede na starost in spol; vsak dobronameren prispevek in sodelovanje bosta našla mesto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s